Självhjälpsbok vid ätstörningar – ”När det hälsosamma blir ohälsosamt”

Boken riktar sig till dig som tycker att tankar på mat, kropp, ätande, träning och kanske hälsa har tagit över ditt liv. Arbetsblad och extramaterial finns på nok.se. Men det går lika bra att använda en egen anteckningsbok eller dator om man önskar det.

Boken finns att köpa t ex hos Akademibokhandeln, Adlibris, Bokus och även på Natur och kulturs hemsida.

Även du som har en närstående med ätproblem kan ha nytta av boken och den är tänkt att kunna användas av vårdpersonal vid behandling av ätstörningar. Antingen som ett komplement till Fairburns engelska KBT-E manual, som en självständig behandlingsmanual eller vid vägledd självhjälp. Övningarna i boken kan även användas i gruppbehandlingar.

Kommentarer från läsare:

”Helt magisk bra bok och det känns så bra att vi jobbar med den här på Capio. Det jag verkligen vill poängtera är att ni gör det väldigt lättförståeligt, plus att jag kan följa den röda tråden, ett helhetsgrepp med struktur. För mig börjar bitar mer och mer falla på plats med hjälp av boken. Väldigt bra exempel och svar på exemplen som är riktigt bra och lättförståeliga. Ser mig själv i väldigt, väldigt mycket. Superglad är jag och ska köpa boken till mig själv i julklapp!” Linette

”Jag måste bara säga att jag ÄLSKAR er bok! Det känns på varenda sida att ni har kunskap om problemen, språket flyter otroligt bra och den är lätt att läsa och förstå! Vi kommer att rekommendera till våra patienter. Vilket jobb ni har gjort!” Sanna Aila Gustafsson, Socionom/leg Psykoterapeut/ Docent/ Enhetschef Eriksbergsgården /DBT-enheten

Tack Sanna och Linette för era fina ord! Det har varit vårt mål och vår önskan genom hela skrivprocessen att boken ska vara till hjälp!

/Evelina

Köp här

Snart kommer vår bok – en självhjälpsbok vid ätproblem

I slutet av november kommer äntligen vår bok ”När det hälsosamma blir ohälsosamt” ut hos Natur och Kultur. Det är en självhjälpsbok för dig med ätproblem och ätstörningar. Boken är baserad på den evidensbaserade behandlingsmetoden KBT-E – kognitiv beteendeterapi anpassad för ätstörningar utvecklad av professor C. G. Fairburn vid Oxford University. Boken riktar sig till dig som upplever att tankarna på mat, kropp och kanske träning har tagit över ditt liv. Boken innehåller ett behandlingsprogram där du får konkret hjälp att förstå dina svårigheter och hur du kan ta dig ur dem. Vår förhoppning är även att boken ska vara en bra informationskälla för närstående till personer med ätproblem och att behandlingsprogrammet ska användas av personal inom vården i arbetet med ätproblem och ätstörningar.

Läs mer här.

Nu startar jag min verksamhet i Uppsala

Nu är det äntligen dags för mig att efter många år som anställd starta min egen verksamhet. Min nya spännande resa börjar i Uppsala, en stad som jag har en varm relation till. Ända sedan jag som ung vuxen och lämnade Västergötland för att flytta till Stockholm har Uppsala varit en viktig del av mitt liv. Här har jag haft många nära och kära att besöka, många mysiga cafébesök och härliga stunder att se tillbaka på.  Dessutom har jag pendlat hit under flera års studier till psykoterapeut. Nu är jag tillbaka igen och det känns riktigt bra!

Välkommen att kontakta mig för frågor och tidsbokning (länk till kontaktformulär). Jag hör av mig så snart som möjligt nästkommande vardag.