Snart kommer vår bok – en självhjälpsbok vid ätproblem

I slutet av november kommer äntligen vår bok ”När det hälsosamma blir ohälsosamt” ut hos Natur och Kultur. Det är en självhjälpsbok för dig med ätproblem och ätstörningar. Boken är baserad på den evidensbaserade behandlingsmetoden KBT-E – kognitiv beteendeterapi anpassad för ätstörningar utvecklad av professor C. G. Fairburn vid Oxford University. Boken riktar sig till dig som upplever att tankarna på mat, kropp och kanske träning har tagit över ditt liv. Boken innehåller ett behandlingsprogram där du får konkret hjälp att förstå dina svårigheter och hur du kan ta dig ur dem. Vår förhoppning är även att boken ska vara en bra informationskälla för närstående till personer med ätproblem och att behandlingsprogrammet ska användas av personal inom vården i arbetet med ätproblem och ätstörningar.

Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s