Självhjälpsbok vid ätstörningar – ”När det hälsosamma blir ohälsosamt”

Boken riktar sig till dig som tycker att tankar på mat, kropp, ätande, träning och kanske hälsa har tagit över ditt liv. Arbetsblad och extramaterial finns på nok.se. Men det går lika bra att använda en egen anteckningsbok eller dator om man önskar det.

Boken finns att köpa t ex hos Akademibokhandeln, Adlibris, Bokus och även på Natur och kulturs hemsida.

Även du som har en närstående med ätproblem kan ha nytta av boken och den är tänkt att kunna användas av vårdpersonal vid behandling av ätstörningar. Antingen som ett komplement till Fairburns engelska KBT-E manual, som en självständig behandlingsmanual eller vid vägledd självhjälp. Övningarna i boken kan även användas i gruppbehandlingar.

Kommentarer från läsare:

”Helt magisk bra bok och det känns så bra att vi jobbar med den här på Capio. Det jag verkligen vill poängtera är att ni gör det väldigt lättförståeligt, plus att jag kan följa den röda tråden, ett helhetsgrepp med struktur. För mig börjar bitar mer och mer falla på plats med hjälp av boken. Väldigt bra exempel och svar på exemplen som är riktigt bra och lättförståeliga. Ser mig själv i väldigt, väldigt mycket. Superglad är jag och ska köpa boken till mig själv i julklapp!” Linette

”Jag måste bara säga att jag ÄLSKAR er bok! Det känns på varenda sida att ni har kunskap om problemen, språket flyter otroligt bra och den är lätt att läsa och förstå! Vi kommer att rekommendera till våra patienter. Vilket jobb ni har gjort!” Sanna Aila Gustafsson, Socionom/leg Psykoterapeut/ Docent/ Enhetschef Eriksbergsgården /DBT-enheten

Tack Sanna och Linette för era fina ord! Det har varit vårt mål och vår önskan genom hela skrivprocessen att boken ska vara till hjälp!

/Evelina

Köp här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s